Acasă Social Raport: Un sfert dintre persoanele depistate cu COVID în luna septembrie erau...

Raport: Un sfert dintre persoanele depistate cu COVID în luna septembrie erau vaccinate. Doar 0,5% dintre ele au murit. „Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării”

DISTRIBUIȚI

161622 – 09102021 – Datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) strânse de la începutul campaniei de vaccinare până pe 30 septembrie 2021 arată că mai puțin de 1% din persoanele care s-au vaccinat cu prima doză, respectiv a doua doză, s-au îmbolnăvit de COVID. Procentajul celor care au murit în urma bolii este și mai mic, reprezentând în jur de 1% din cei depistați pozitiv după vaccinare. Pe de altă parte, INSP a descoperit că un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate, însă procentajul celor care au murit este doar 0,5%.

INSP a prezentat sâmbătă situația persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 după vaccinare, până la 1 octombrie 2021.

În perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021:

0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză a avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin;

la 1,82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19;

0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2 a avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin;

la 0,76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19.

În cifre, aceste procente se traduc astfel: 28.929 persoane (0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin.

527 de persoane (1,82% din totalul celor 28.929 care au avut un test pozitiv după administrarea primei doze de vaccin) au decedat, potrivit INSP.

38.604 persoane (0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

293 persoane (0,76% din totalul celor 38.604 care au avut un test pozitiv după administrarea celei de a doua doze de vaccin) au murit.

Niciunul din aceste decese nu a fost cauzat de vaccin, mai precizează INSP în raport.

Raportul complet INSP poate fi citit aici:

Raportul INSP mai arată că aproape un sfert din totalul persoanelor confirmate cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate.

„24,39% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 în luna septembrie erau persoane vaccinate”, se precizează în raport, care detaliază numărul de persoane pozitivate după prima doză, respectiv a doua doză de vaccin.

În intervalul 1 – 30 septembrie 2021, un număr de 1.235 persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. Cinci dintre aceste persoane au murit, potrivit INSP, care precizează că decesul nu a fost cauzat de vaccin.

În intervalul 1 – 30 septembrie 2021, un număr de 33.976 persoane cu schemă completă de vaccinare au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. La un număr de 181 de persoane (0,53% din totalul celor 33.976 care au avut un test pozitiv fiind vaccinate cu schema completă) a survenit decesul. „Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării”, precizează INSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.