Acasă Politic Restricții pentru 30 de zile în toată țara

Restricții pentru 30 de zile în toată țara

DISTRIBUIȚI

161830 – 21102021 – Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se întrunește, joi, în ședință pentru a adopta o hotărâre privind noile restricții, majoritatea anunțate de către președintele Klaus Iohannis miercuri seara. În următoarea lună vor fi restricții de circulație noaptea pentru nevaccinați și vor fi interzise nunțile și alte evenimente private în toată țara cel puțin pentru două săptămâni, potrivit G4Media.ro.

Măsurile discutate de CNSU reprezintă doar propuneri care trebuie validate prin alte acte normative.

Astfel, urmează ca ministrul Educației să emită un ordin pentru vacanța de două săptămâni a tuturor elevilor din școli și licee, iar miniștrii Sănătății și Internelor să aprobe ordinul pentru purtarea măștii în toate spațiile interioare și peste tot la exterior.

Pentru restricțiile de circulație în timpul nopții este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre. Aceste restricții vor fi impuse pentru 30 de zile și vor viza toată țara. Persoanele vaccinate ar urma să fie exceptate de la aceste restricții. Tot la nivel național va fi interzisă organizarea nunților și a altor evenimente private, cel puțin pentru 14 zile, au precizat aceleași surse.

În ceea ce privește introducerea certificatului verde pentru o serie de activități și pentru angajații din anumite domenii, este necesară adoptarea unei legi de către Parlament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.