Acasă Economie S-a trezit ANRE

S-a trezit ANRE

DISTRIBUIȚI

161736 – 15102021 – Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a obligat furnizorii să mențină prețurile fixe la care s-au angajat pe toată perioada semnată cu clienții.

ANRE a amendat cu 2,69 milioane de lei furnizorii de gaze naturale, ca urmare a plângerilor primite de la consumatori referitoare la creșterea prețurilor gazelor naturale. ENGIE, E.ON Energie România și Restart Energy au fost amendate cu câte 800.000 de lei „pentru că în ofertele lansate public cu un preț fix, valabil pe o anumită perioadă (6-12 luni calendaristice), nu au menționat că furnizorul își rezervă dreptul de a modifica pe parcursul acestei perioade preţul ofertat”. Astfel, furnizorii nu și-au îndeplinit obligația de a informa corect clienții.

Cotidianul Libertatea a scris recent că ENGIE, care alimentează îndeosebi jumătatea de sud a țării, și E.ON, care alimentează jumătatea de nord după preluarea fostelor Distrigazuri de la stat, au început să trimită consumatorilor notificări privind creșterea prețurilor. Cele două companii au fost amendate recent și de către Autoritatea Națională pentru protecția consumatorilor. Pentru aceleași fapte, ANRE a amendat Premier Energy cu 200.000 de lei. Instituția a dispus menținerea contractelor fixe Instituția a impus furnizorilor să mențină prețurile prin care s-au angajat inițial, pe toată durata contractelor.

Enel și Novo Power, sancțiuni mai mici

Alte companii amendate fac parte din grupul Enel, respectiv Enel Energie și Enel Energie Muntenia, deoarece nu au menționat data de întocmire a ofertelor-tip și nici perioada de valabilitate a ofertelori, menționându-se doar data expirării. ADVERTISING În fine, Novo Power&Gas a fost sancționată tot cu 30.000 de lei pentru încheierea de contracte de furnizare a gazelor naturale în care nu se menționa perioada cu preț fix garantat din oferta acceptată de clienți precum și pentru lansarea de oferte în care nu erau precizate termenele şi condițiile de denunțare unilaterală a contractului. – sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.