Acasă Externe Agenda Europeana UE: 34 miliarde de euro aprobate pentru regiuni și orașe în doar...

UE: 34 miliarde de euro aprobate pentru regiuni și orașe în doar patru luni

DISTRIBUIȚI

 161665 – 12102021 – La 10 octombrie 2021, în cadrul conferinței de presă pentru lansarea celei de a 19-a Săptămâni europene a regiunilor și orașelor ediția 2021, Comisia Europeană a evaluat punerea în aplicare a Asistenței de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU). În condițiile în care 34,1 miliarde de euro sunt aprobate, iar 3,5 miliarde de euro sunt deja plătite în doar patru luni, REACT-EU a devenit primul instrument al NextGenerationEU care efectuează plăți pentru redresarea statelor membre.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira: „Politica de coeziune s-a aflat în prima linie în timpul fazei de urgență a pandemiei și este din nou una dintre principalele politici vizând redresarea în UE. Instrumentele politicii de coeziune au pus la dispoziția cetățenilor echipamentele sanitare necesare și au asigurat fonduri vitale pentru întreprinderile mici, aducând o contribuție esențială la tranzițiile digitală și verde ale întregii UE. Mă bucur să constat că aceste realizări sunt tot mai mult cunoscute de cetățenii din Europa.” Teritoriul și populația trebuie să rămână în centrul eforturilor de redresare ale statelor membre”.

Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit: „Fiecare euro cheltuit prin FSE, este o investiție în oameni. Fondurile structurale și de coeziune ale UE, în special programul REACT-EU, stimulează redresarea de pe urma pandemiei. Datorită sprijinului acordat de UE, întreprinderile au putut să-și păstreze lucrătorii în locurile lor de muncă, iar pachetele de alimente să fie furnizate persoanelor care au avut cea mai mare nevoie de sprijin. Aceasta este solidaritatea UE în acțiune și mă bucur să constat că aceste investiții în oameni și redresare au dau rezultate”.

În doar patru luni, au fost aprobate 86% din resursele REACT-EU disponibile pentru acest an. 21,7 miliarde de euro sunt mobilizate prin Fondul european de dezvoltare regională, 12 miliarde de euro prin Fondul social european și 410 milioane de euro prin intermediul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Finanțarea din cadrul REACT-EU completează pachetul Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII), care a mobilizat peste 21 miliarde de euro ca răspuns la nevoile economice și sociale urgente ale sectoarelor celor mai afectate de pandemia cauzată de noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.