Acasă Social Administratie ”Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”

”Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”

DISTRIBUIȚI

 161603 – 08102021 – Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, împreună cu Asociația eLiberare derulează, în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022, campania de conștientizare a traficului de persoane intitulată ”Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”.

Desfășurată cu sprijinul Societății de Transport București S.A. și al Companiei Metrorex, campania se adresează tuturor cetățenilor și are ca obiectiv conștientizarea și informarea corectă a publicului larg cu privire la fenomenul traficului de persoane, dar și informarea acestora cu privire la modul în care pot recunoaște un posibil caz în orașul în care trăiesc și pașii pe care trebuie să-i facă pentru a notifica autoritățile competente.

Traficul de persoane este sclavia modernă în care oamenii profită de pe urma controlului și exploatării altora, iar în România fenomenul este des întâlnit și ascuns sub ochii tuturor.

”Lupta împotriva traficului de persoane este una dintre prioritățile mandatului meu în domeniul social. Anul acesta am acordat pentru prima dată finanțare ONG-urilor acreditate în domeniu și, de asemenea, am început o serie de cursuri de formare pentru personalul din Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București care lucrează direct cu victime ale traficului de persoane.

Suntem cu toții datori să le redăm victimelor dreptul la demnitate, siguranță și control asupra propriei vieți. Putem face asta eficient dacă știm cum să recunoaștem semnele unei persoane traficate, care se poate ascunde chiar sub ochii noștri – în metrou, în autobuz, pe stradă. De aceea, îi îndemn pe bucureșteni să se informeze și să apeleze cu încredere numerele de telefon puse la dispoziție pentru sesizarea oricărei suspiciuni de trafic. Un simplu telefon poate salva o viață”, a declarat viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

Începând de la jumătatea acestei luni, pe ecranele amplasate în stațiile de metrou, vor rula indicatori cu ajutorul cărora călătorii pot recunoaște posibile cazuri de exploatare sexuală, prin cerșetorie sau prin muncă forțată. La dispoziția călătorilor vor fi afișate și datele de contact ale Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, dar și ale Asociației eLiberare, care pot prelua sesizările cetățenilor.

De asemenea, călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun de suprafață, vor regăsi aceleași informații pe afișele lipite în interiorul autobuzelor și troleibuzelor din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.