Acasă Politic Victor Chirilă va fi noul ambasador al Republicii Moldova în România

Victor Chirilă va fi noul ambasador al Republicii Moldova în România

DISTRIBUIȚI

161809 – 20102021 – Republica Moldova va trimite în România un nou ambasador în persoana lui Victor Chirilă, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice de la Chișinău.

Victor Chirila are o experiență diplomatică de peste 25 de ani și este directorul executiv al Asociației de Politică Externă din Moldova (APE). Conform CV-ului său, el a mai lucrat pentru pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, o agenție a ONU.

De asemenea, a mai fost consultant al Băncii Mondiale la Chișinău în 2015 și expert internațional pe lângă Biroul de Reintegrare din cadrul Guvernul Republicii Moldova pe problema transnistreană.

Între 1990-1994, Victor Chirilă a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a terminat un master în Relații Internațioanle la SNSPA. Ulterior, în 1999 a urmat cursuri la Institutul Diplomatic din Viena, iar mai apoi a finalizat un master în politici publice europene și comparative la Universitatea din Edinburgh, între 2006-2007. Foto: Anticoruptie.md

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.