Acasă Anchete Interne 18 tone de deșeuri din componente de utilaje agricole, descoperite în două...

18 tone de deșeuri din componente de utilaje agricole, descoperite în două autocamioane sosite din Turcia

DISTRIBUIȚI

 162263 – 17112021 – Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, inspectori vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat două autocamioane încărcate cu deșeuri (piese și dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

În data de 15.11.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000  kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, autocamioanele părăsind teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.