Acasă Social 2000 de elevi din învățământul  liceal din România vor manifesta pentru apărarea...

2000 de elevi din învățământul  liceal din România vor manifesta pentru apărarea drepturilor copiilor ca victime în sistemul de justiție

DISTRIBUIȚI

 162235 – 15112021 – 596 de persoane au fost victime ale traficului de ființe umane în România anului 2020,  acesta sunt cifrele care indică amploarea acestui fenomen. Dintre acestea, 255  de victime doar din rândul minorilor: 29 de băieți și 206 fete. Aceste numere ne arată că traficul de persoane este un real pericol în rândul copiilor.

Prin proiectul “ReACT – Reformă şi acţiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiţie penală” se lansează o campanie națională de informare și conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și efectelor traficului de minori, campanie care va fi coordonată de catre partenerul Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

Campania se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. Peste 2000 de elevi din 40 de licee din județele Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui, Olt, Constanța, Bihor, Timiș, Cluj și municipiul București vor participa la această campanie de informare și conștientizare care va consta în ateliere de informare ce vor conține poveștile reale ale unor victime ale traficului de minori și informații despre metode de prevenire a unor astfel de povești. În aceste sesiuni, tinerii vor afla și despre experiențele trăite de victimele traficului de minori în traiectoria lor prin sistemul de justiție în căutarea dreptății.

Atelierele de informare vor fi realizate în fiecare unitate școlară de către un coordonator, care va participa la sesiuni de instruire cu specialiști din domeniul prevenirii traficului de persoane, ceea ce face ca campania să aducă un element de noutate prin utilizarea unui model de învățare tip cascadă și de la egal la egal.

La finalul campaniei de conștientizare din beneficiari elevii din licee vor deveni mesageri ai victimelor traficului de minori în numele căror vor solicita autorităților responsabile de a asigura copiilor accesul la o justiție prietenoasa atât prin intermediul artei stradale (pictură, grafică) cît și a demonstrațiilor publice și activităților de tip flash – mob ce vor fi organizate în 11 județe.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.