Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov A început elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Ilfov

A început elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Ilfov

DISTRIBUIȚI

 162178 – 12112021 – România, ca stat membru al Uniunii Europene, susţine procesul de coeziune economică şi socială, în cadrul căruia urbanismul este unul din domeniile prioritare.

”Avem oportunitatea de a implementa proiecte esențiale pentru dezvoltarea sustenabilă a județului nostru, cu sprijinul fondurilor externe nerambursabile, însă, pentru a asigura coeziunea teritorială și socială, avem nevoie de o viziune multianuală, care să ia în calcul situația actuală, precum și potențialul de creștere. Din acest motiv, am demarat procedura de elaborare a Planului de Amenajare a Teritoriului (P.A.T.J.) Ilfov, document strategic care va sta la baza tuturor investițiilor derulate pe teritoriul administrativ al județului Ilfov, în strânsă corelare cu priorităţile de dezvoltare ale județelor învecinate. Pentru că eu cred în echipă și în colaborare, documentul va fi elaborat de un grup de lucru pluridisciplinar din care fac parte funcționari din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean”, a declarat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

La 11 noiembrie 2021 a loc prima întâlnire a grupului de lucru, au fost stabilite etapele și calendarul de lucru al elaborării documentației de amenajare a teritoriului.

Acest document de management spațial va oferi predictibilitatea și coerența necesare implementării investițiilor publice și private, deschizând drumul transformării județului Ilfov într-un pol de competitivitate la nivel național. – sursa: www.viitorulilfovean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.