Acasă Politic Au început negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pe programul de guvernare

Au început negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pe programul de guvernare

DISTRIBUIȚI

162147 – 10112021 – Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început, miercuri, cu partea economică şi socială. Liderii celor trei formațiuni au avut marți primele discuții în această formulă și speră ca în aceste zile să se pună de acord pe programul de guvernare și pe formula de guvernare, ca săptămâna viitoare să meargă să ceară votul Parlamentului.

Până acum Florin Cîțu a anunțat că, cel mai probabil, vor fi create ministere în plus și insistă ca premierul să fie liberal, în timp ce Marcel Ciolacu a reiterat că PSD trebuie să aibă mai multe portofolii, pentru că a primit mai multe voturi la alegerile de anul trecut decât PNL.

Greu de obținut va fi consensul și pe programul de guvernare, având în vedere că viziunile PSD și PNL sunt pe multe domenii diametral opuse. La fel de greu și cel pe portofolii, fiecare tabără având o listă de ”personae non gratae”.

De la ora 10:00, echipele de negociere ale celor trei formațiuni s-au întâlnit la Vila Lac, pentru a discuta capitolul Economie-finanţe. De la ora 12:00 intră în arenă echipele care negociază Justiţia, de la ora 14:00 – pe Apărare, Externe şi Interne, de la ora 15:00 – pe Dezvoltare, Fonduri europene şi Transporturi, de la ora 16:00 – pe Agricultură şi Mediu, iar de la ora 17:00 pe Energie.

Joi, discuţiile vor continua cu celelalte domenii, între care Muncă, Sănătate şi Educaţie. Negocierile ar urma să aibă loc la Vila Lac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.