Acasă Anchete Automarfar încărcat cu 22 tone de deșeuri din Polonia, oprit la intrarea în...

Automarfar încărcat cu 22 tone de deșeuri din Polonia, oprit la intrarea în România

DISTRIBUIȚI

162103 – 08112021 – Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș I împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 22.000 de kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

În data de 8 noiembrie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean polonez, în vârstă de 29 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în cauciucuri uzate de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 22.000 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Având în vedere constatările efectuate, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a transportului în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.