Acasă Politic Cabinetul Ciucă a depus jurământul/Iohannis: Oamenii vor să vadă fapte!

Cabinetul Ciucă a depus jurământul/Iohannis: Oamenii vor să vadă fapte!

DISTRIBUIȚI

162418 – 25112021 – Membrii Guvernului Ciucă au depus astăzi jurământul de credință față de patrie la Palatul Cotroceni.

După jurământ, președintele Klaus Iohannis a ținut un scurt discurs:

”Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme. Bugetul va trebui rectificat. Bugetul 2022 va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern. Dar nu numai probleme ne așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt mulți bani ce trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea vrea măsuri pentru creștere economică, a salariilor și pensiilor, pentru investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica oportunitățile, e nevoie de un guvern puternic, bine condus. Acum avem acest guvern. Nu a fost simplu. Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a ajunge la votul de încredere de azi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați de rezolvat problemele. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați”.

Guvernul PNL-PSD-UDMR-minorități a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi pentru si 126 voturi contra.

“Vom face tot ce este posibil să avem în centru cetățeanul român și să facem tot ce e cu putință să depășim aceste probleme din cauza crizei COVID”, a declarat Ciucă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.