Acasă Politic Ciolacu: ”Trebuie să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”

Ciolacu: ”Trebuie să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”

DISTRIBUIȚI

162193 – 12112021 – Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că sunt domenii unde negocierile pentru programul de guvernare continuă și că sunt necesare discuții politice. Ciolacu s-a referit și la domeniul Justiției, și a precizat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție trebuie păstrată.

„Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite și vom avea o discuție politică. În acea zonă (n.red. Justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, a declarat președintele PSD.

Marți, la finalul primei runde de negocieri PNL-PSD-UDMR, Marcel Ciolacu a declarat că SIIJ ar trebuie făcută „mai funcțională”, dar nu desființată. Desființarea SIIJ a fost printre prioritățile Coaliției PNL-USR, iar PSD s-a opus unei asemenea decizii.

Proiectul privind desființarea Secției Speciale a fost trimis în Parlament de guvernul Cîțu la începutul anului, unde s-a blocat din cauza neînțălegerilor din fosta coaliție de guvernare. În forma trimisă de ministrul Justiției Stelian Ion, dosarele de la SIIJ urmau să ajungă la DNA. Cei de la UDMR s-au opus și au cerut ca acestea să ajungă la Parchetul General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.