Acasă Politic Cîțu: Sunt mai multe variante de premier

Cîțu: Sunt mai multe variante de premier

DISTRIBUIȚI

162216 – 14112021 – La finalul negocierilor de duminică, Florin Cîţu, a declarat că sunt mai multe variante de premier şi că liderii celor două partide vor prezenta aceste variante preşedintelui Klaus Iohannis, apoi vor fi făcute publice.

„În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele. Cel mai bine, decât să apară tot felul de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, o vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, că liberalii au agreat forma finală a principiilor programului de guvernare cu PSD, iar printre acestea se regăsesc creșterea pensiilor cu un procent peste 7%, alocații mai mari și de asemenea mai mulți bani pentru investiții, modificări care ar trebui să intre, odată agreate, în vigoare de la 1 ianuarie. El de asemenea a spus că cota unică de impozitare va rămâne valabilă, iar în ceea ce privește propunerea de premier, sunt câteva variante, care vor fi prezentate președintelui Klaus Iohannis în zilele următoare.

„În ceea ce privește premierul, vom merge la domnul președinte cu câteva variante și apoi le vom anunța public. Va fi întâi o discuție. (…) Astăzi, mâine va trebuie rezolvată problema.

Ca principii, am agreat forma finală de text (a programului de guvernare – n.red.) Sunt și măsuri pentru antreprenori, și de partea cealaltă, dar ele trebuie să fie în text.

Principiile sunt că noi vrem în continuare măsurile pentru un sistem public eficient și suplu și performant.

La nivel de principiu, cresc și alocațiile și pensiile și investițiile.

La pensii am discutat despre o creștere mai mare de 7%, dar să vedem impactul cât ne putem permite”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul interimar a spus că legea creșterii alocațiilor rămâne în vigoare, „cu câteva modificări”. „Toate aceste modificări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie”.

Acesta a precizat că o variantă, propusă de UDMR, este ca de la 1 ianuarie alocațiile să crească cu 20%, iar familiile cu copii să aibă parte de anumite beneficii.

„Vom face o ședință la partid pentru a aproba forma finală a programului de guvernare. Am agreat că mâine va fi forma finală. După aceea urmează protocolul coaliției de guvernare”, a mai spus Florin Cîțu.

De asemenea, președintele liberalilor a spus că rămâne în vigoare cota unică de impozitare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.