Acasă Politic Coaliția pentru Reziliență

Coaliția pentru Reziliență

DISTRIBUIȚI

162379 – 23112021 – Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, marți, la Parlament, lista cu miniștri și programul de guvernare. Potrivit programului, coaliția PSD-PNL-UDMR poartă numele de Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate.

Nicolae Ciucă a precizat că în programul de guvernare sunt prevăzute măsuri pentru creșterea calității vieții, printre care creșterea pensiilor, a alocațiilor și acordarea unui ajutor pentru pensionarii cu indemnizații între 1.000 de lei și 1.200 de lei. De asemenea, crește și salariul minim brut la 2.550 de lei.

„PNRR reprezintă axul programului de guvernare. Suntem obligați și condiționați să respectăm liniile din PNRR. Vom sprijini eliminarea decalajelor dintre comunitățile locale și vom implementa Programul de investiții Anghel Saligny. (…) Sunt convins că voi colabora foarte bine cu toți miniștrii nominalizați. Pentru desființarea SIIJ există o asumare la nivelul coaliției până la 31 martie. Va fi înființară o nouă structură care să preia atribuțiile”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Programul de guvernare poate fi consultat AICI.

Potrivit programului de guvernare, pentru veniturile din pensii care depășesc 4.000 de lei, guvernul va elimina facilitatea de exceptare de la plata constribuției de asigurări sociale de sănătate. Astfel, pentru diferența de la 4.000 de lei în sus va fi aplicată cota de 10% CASS.

De asemenea, în programul de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR se prevede că 40% din drumurile județene și locale vor fi modernizate, 3.000 de km de drumuri județene vor fi reabilitați, iar 10.000 km de drumuri sau străzi locale vor fi modernizați. De asemenea, în programul de guvernare al executivului condus de Nicolae Ciucă se menționează că   se vor dezvoltarea punctele de transport multimodale astfel încât traficul de călători și transportul mărfii să se deruleze cu minimul de timpi de așteptare posibil.

Guvernul Ciucă va avea 20 de ministere la care se adaugă și funcția de secretar general al guvernului. Față de guvernul anterior, Guvernul Ciucă are două ministere noi: Ministerul pentru IMM-uri și Turism și Ministerul Tineretului și Familiei.

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu

Ministerul Apărării: Vasile Dîncu

Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu

Ministerul Muncii: Marius Budăi

Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu

Ministerul Economiei: Florin Spătaru

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila

Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu

Ministerul Energiei- Virgil Popescu

Ministerul de Interne- Lucian Bode

Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu

Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Digitalizării – Florin Roman

Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Sportului: Eduard Novak

Miercuri, miniștrii propuși vor fi audiați în comisiile de specialitate, urmând ca joi să fie dat votul de învestitură. Foto: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.