Acasă Anchete Interne Cooperare româno-franco-germană pentru destructurarea unui grup specializat în furt calificat și tăinuire

Cooperare româno-franco-germană pentru destructurarea unui grup specializat în furt calificat și tăinuire

DISTRIBUIȚI

 162383 – 25112021 – La 23 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au organizat și desfășurat activități, în cadrul unei echipe comune de anchetă, alături de parteneri din Franța si Germania.

Acțiunea a fost organizată în România, cu sprijinul EUROPOL și EUROJUST, al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița și Argeș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, Direcției Operațiuni Speciale și cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Aceasta a avut scopul documentării unui grup organizat de criminalitate itinerantă, cercetat în cele 3 state, pentru infracțiuni de furt calificat (furturi de bunuri din autocamioane TIR, în perioada 2020 – 2021, cu un prejudiciu total de 1,3 milioane de euro) și tăinuire, vizând efectuarea de percheziții domiciliare, la 46 de adrese (40 în Dâmbovița și 6 în Argeș), aducerea la sediul D.I.I.C.O.T. a 31 de persoane.

Concomitent cu activitățile desfășurate pe teritoriul Romaniei, au fost efectuate alte 11 percheziții domiciliare și la locuințele unor membri ai grupului infracțional, pe teritoriul Germaniei.

Zece persoane bănuite au fost audiate și urmează să fie prezentate, pentru reținere, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fiind emise pe numele lor mandate europene de arestare, de autoritățile judiciare din Franța (6) și Germania (4).

Activitățile continuă, atât în dosarul penal instrumentat de autoritățile române, cât și în anchetele din cele două state.

La acțiunea din România, au participat cinci jandarmi francezi, cicni polițiști germani și un ofițer din cadrul Oficiului European de Poliție EUROPOL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.