Acasă Externe Declarația Centrului African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor cu privire la noua...

Declarația Centrului African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor cu privire la noua variantă a virusului SARS-COV-2 B.1.1.529

DISTRIBUIȚI

162435 – 26112021 – „Pe 25 noiembrie 2021, Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud a anunțat detectarea unei noi variante a SARS-COV-2, virusul care provoacă COVID-19, în urma secvențierii genomice. Această variantă este în prezent etichetată ca descendență B.1.1.529.

Apariția acestei noi variante coincide cu o creștere bruscă a cazurilor în provincia Gauteng în ultimele zile și, prin urmare, este monitorizată îndeaproape de autoritățile sanitare din Africa de Sud.

 Detalii despre noua variantă B.1.1.529

Până la 25 noiembrie 2021, varianta B.1.1.529 a fost detectată în 77 de probe colectate în perioada 12-20 noiembrie din provincia Gauteng din Africa de Sud, 4 probe din Botswana și 1 probă din Hong Kong.

Varianta B.1.1.529 afișează mutații multiple în genomul virusului, inclusiv mai mult de 30 în regiunea care codifică proteina spike responsabilă pentru intrarea virusului în celulele gazdă.

Unele dintre mutații au fost detectate în variantele anterioare, cum ar fi Alpha și Delta și au fost asociate cu transmisibilitate crescută și evaziune imună.

Multe dintre celelalte mutații identificate nu sunt încă bine caracterizate și nu au fost identificate în alte variante care circulă în prezent.

Mai multe investigații sunt în curs de desfășurare pentru a determina impactul posibil al acestor mutații asupra capacității virusului de a transmite mai eficient, de a afecta eficacitatea vaccinului și de a evita răspunsul imun și/sau de a provoca boli mai severe sau mai ușoare.

 Recomandări către statele membre ale AU și autoritățile sanitare

 Africa CDC recomandă cu tărie implementarea măsurilor de sănătate publică și sociale (PHSM), inclusiv purtarea măștilor, distanțarea fizică și spălarea mâinilor, ca fiind esențiale pentru limitarea transmiterii COVID-19, indiferent de apariția unor noi variante de COVID-19.

Africa CDC descurajează ferm impunerea unei interdicții de călătorie pentru persoanele care provin din țări care au raportat această variantă. De fapt, pe durata acestei pandemii, am observat că impunerea interdicțiilor pentru călătorii din țările în care este raportată o nouă variantă nu a dat un rezultat semnificativ. Mai degrabă, implementarea PHSM ar trebui să aibă prioritate.

Vaccinurile COVID-19 rămân un instrument cheie pentru prevenirea cazurilor severe și a deceselor cauzate de infecția cu COVID-19.

Autoritățile naționale de sănătate ar trebui să consolideze implementarea PHSM și să accelereze imunizarea populațiilor lor, acordând prioritate grupurilor cu risc ridicat, înaintea viitoarelor noi valuri de infecții cu COVID-19.

Laboratoarele de sănătate publică și cercetătorii ar trebui să monitorizeze îndeaproape rata rezultatelor abandonului genei S. Supravegherea genomică în timp util ar trebui consolidată prin coordonarea cu laboratoarele naționale și regionale de genomică a agenților patogeni. Africa CDC, prin Africa Pathogen Genomics Initiative, va sprijini această coordonare la nivel continental.

Statele membre ar trebui să notifice imediat Africa CDC dacă identifică vreo variantă nouă a SARS-CoV-2.

Africa CDC va continua să monitorizeze situația și să ofere îndrumări suplimentare statelor membre și publicului pe măsură ce devin disponibile mai multe informații despre varianta B.1.1.529”.

Sursă: https://africacdc.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.