Acasă Social Aparare Declarația comună a Reuniunii B9  în formatul minștrilor Apărării

Declarația comună a Reuniunii B9  în formatul minștrilor Apărării

București, 25-26 Noiembrie 2021

DISTRIBUIȚI
  1. Noi, miniștrii apărării din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România și Republica Slovacă ne-am reunit în formatul B9 pentru consultări, cooperare și coordonare, în vederea consolidării securității și apărării țărilor noastre, precum și la nivelul NATO și UE.
  2. Am subliniat faptul că NATO și UE se confruntă cu amenințări și provocări  din toate direcțiile strategice și ne-am exprimat îngrijorarea și solidaritatea deplină cu Polonia, Lituania și Letonia, confruntate cu atacul de natură hibridă al regimului totalitar din Belarus, la granița NATO și UE. Subliniem, de asemenea, unitatea statelor B9 și salutăm coerența la nivel aliat și european privind aceste acțiuni hibride în desfășurare.
  3. Totodată, ne-am exprimat îngrijorarea față de acțiunile Rusiei de-a lungul flancului estic al Alianței, în mod special în ceea ce privește desfășurarea de trupe la granița cu Ucraina. Subliniem unitatea formatului București 9 și sprijinul deplin pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, astfel încât Alianța să poată asigura securitatea și integritate teritorială a tuturor membrilor săi, de la Marea Baltică și până la Marea Neagră. Considerăm că o parte importantă a acestui proces o reprezintă implementarea deplină și în termenele agreate a noului construct aliat și a conceptelor aferente, precum și modernizarea structurii de forțe a NATO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.