Acasă Politic Despre importanța vaccinării femeilor gravide

Despre importanța vaccinării femeilor gravide

DISTRIBUIȚI

162044 – 04112021 – Comisiile reunite pentru sănătate din Senat și Camera Deputaților au avut, la 3 noiembrie a.c. , o întrevedere cu delegația Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aflată în țara noastră pentru a căuta soluții la recrudescența infectărilor cu virusul SARS-CoV19.

Delegația OMS, condusă de dr. Dorit Nitzan, director de urgență în cadrul Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, a prezentat, în cadrul întrevederii, recomandările pe care le-au formulat, în urma analizei, pe teren, a factorilor care favorizează gradul îngrijorător de mare de decese în urma infectării cu virusul SARS-CoV19. Principala recomandare rămâne vaccinarea, ca măsură esențială atât împotriva suprasolicitării terapiei intensive cu persoane infectate care, în cea mai mare măsură, nu sunt vaccinate, cât și pentru prevenirea unor noi valuri pandemice. În contextul actual ar fi necesară elaborarea unei strategii de comunicare oneste și deschise către cetățeni, despre beneficiile vaccinării în salvarea vieților apropiaților.

Dezbaterile au relevat necesitatea realizării unui plan de acțiune, la nivelul autorităților române, un plan axat pe două-trei componente esențiale: o strategie de abordare a situației sanitare la momentul ieșirii din actualul val epidemic, o strategie de prevenire a unui eventual următor val și, cea de-a treia, cea de ieșire din pandemie și de revenire la sistemul sanitar dinainte de pandemie.

Președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a punctat, în cadrul discuțiilor, importanța vaccinării femeilor gravide, în vederea protejării nu numai a lor și ci a viitorilor bebeluși. „Și asta pentru că, după cum se știe, femeia însărcinată are o imunodepresie de fond, generată de propriul organism, cu scopul de a putea menține sarcina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.