Acasă Social Sanatate DSP anunță reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu, în București

DSP anunță reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu, în București

DISTRIBUIȚI

 162009 – 02112021 – De marți 2 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică București pune la dispoziția locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgență 112.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziție pe site-ul DSP București la adresa dspb.ro/formular-programare-test-covid-19.

Rămâne în vigoare regula că numai cei care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pot solicita astfel de testări la domiciliu, care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări.

Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19.

Pe durata ultimelor săptămâni, în București solicitările au fost numeroase, și nu doar o dată cei care prezentau simptome și sunau la 112 să fie testați la domiciliu așteptau și câteva zile până când un echipaj de ambulanță reușea să ajungă la solicitare. Sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.