Acasă Politic Flexibilizare la negocieri/Premierul va fi de la PNL

Flexibilizare la negocieri/Premierul va fi de la PNL

DISTRIBUIȚI

162021 – 02112021 – Liderii PNL au decis, marți seara, în ședința Biroului Politic Național flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea unui guvern cu PSD sau USR. Aceștia au stabilit și echipa de negociere care va merge la discuțiile cu cele două partide. O parte dintre lideri au luat cuvântul și s-au pronunțat în legătură cu partidul cu care PNL ar trebui să împartă puterea. În ședința BPN liderii partidului nu au discutat deloc despre numele viitorului premier.

Liberalii au votat echipa de negociere și flexibilizarea mandatului. Din echipa de negociere fac parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Aceștia au mandat să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat. Acesta nu a anunțat numele unei propuneri de premier, însă a spus că va fi de la PNL. Totodată, Cîțu a precizat că va conduce echipa de negociere și că va discuta de mâine cu liderii partidelor politice.

„A fost adoptată propunerea BEx de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forțele democratice din Parlament iar echipa de negociere va fi condusă de președintele partidului. Din ea fac parte prim-vicepreședinții PNL și secretarul general al partidului. Au fost două abțineri la vot”, a afirmat Florin Cîțu, după ședința Biroului Politic Național, de la Parlament.

Acesta a spus că mandatul de negociere prevede ca premierul să fie propus de la PNL.

„Azi nu am avut o discuție despre premier. La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul sa fie de la PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.