Acasă Anchete Interne Focuri de armă și mii de țigări de contrabandă la frontiera cu...

Focuri de armă și mii de țigări de contrabandă la frontiera cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

162214 – 14112021 – Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 5000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 50.000 de lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă.

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au organizat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

*Astfel, în data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 07.00, pe direcţia localităţii de frontieră Dersca, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări.

În momentul în care au fost depistate de către poliţiştii de frontieră, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat in direcţii diferite. Colegii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reuşit reţinerea unei persoane, cetăţean român, în vârstă de 23 de ani.

*Într-un alt caz, în data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră au observat pe raza localităţii Hilişeu Crişan, judeţul Botoşani, mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări dinspre linia de frontieră către interiorul teritoriului naţional.

Persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat in direcţii diferite, în momentul în care au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră. Colegii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentelor.

La inventarierea tuturor bunurilor a reieşit faptul că în coletele respective se aflau ţigări, fiind stabilită cantitatea de 99.600 de ţigarete (4.980 de pachete), în valoare de 50.092 lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.