Acasă Politic Funcționarea Radio România, blocată

Funcționarea Radio România, blocată

DISTRIBUIȚI

161995 – 01112021 – Sindicatul Salariaților din Radio România, într-o scrisoare adresată Parlamentul României atenționează că la 28 octombrie a încetat mandatul directorului general interimar pentru Radio România.

Vineri, 29 octombrie, Parlamentul a declanșat procedura de numire a noului Consiliu de Administrație, dar între timp, Societatea Română de Radiodifuziune nu are conducere curentă, deoarece inclusiv o parte dintre membrii Comitetului Director nu mai au mandate, întrucât delegația pentru funcția de conducere în SRR a încetat. Instituția se află practic într-un vid organizational și legislativ, care împiedică plățile curente, plata salariilor, alte măsuri curente necesare pentru funcționarea Radio România.

Mai mult, potrivit Legii 41/1994, instalarea unui Consiliu de Administrație presupune, pe de-o parte, numirea a 11 membri titulari și 11 supleanți din partea Președinției, Guvernului, partidelor politice parlamentare și a doi membri titulari și doi supleanți din partea salariaților. Organizarea alegerilor pentru numirea celor doi membri din
partea salariaților este, potrivit legii, atributul conducerii SRR.

Potrivit aceleiași legi, alegerea celor doi reprezentanți ai salariaților în Consiliul de Administrație se face prin vot secret, într-un scrutin organizat de conducerea societății. Or, neexistând conducere, scrutinul intern nu poate fi organizat.

De aceea, chiar în ziua în care Radio România împlinește 93 de ani de la înființare, sindicaliștii solicită să
se ia măsurile necesare, astfel încât, până la instalarea noului Consiliu de Administrație, conducerea
Radio România să poată fi asigurată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.