Acasă Social Sanatate Gheorghiță despre legea certificatului verde: Ce semănăm în momentul de față o...

Gheorghiță despre legea certificatului verde: Ce semănăm în momentul de față o să culegem mai târziu

DISTRIBUIȚI

 162023 – 03112021 –  „Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică. Cred că ceea ce semănăm în momentul de față vom culege mai târziu”, spune coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, despre faptul că Parlamentul a respins urgentarea adoptării legii certificatului verde.

El spune, în calitate de medic, că măsurile pe care autoritățile trebuie să le ia trebuie să urmărească două aspecte – reducerea numărului de noi cazuri și creșterea ratei de vaccinare.

„Ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice încât să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populațional, dar, în egală măsură, să stimuleze rata de vaccinare, pentru că altfel, dacă măsurile sunt doar pentru scăderea numărului de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar nu putem crește rata vaccinală, vom avea aceeași populație receptivă în perioada lunilor următoare, deci situația nu se va schimba”, conchide Gheorghiță.

Reprezentanții USR susțin că prin respingerea la Camera Deputaților a dezbaterii în regim de urgență a proiectului legii certificatului verde s-a născut „o coaliție monstruoasă împotriva sănătății publice”.

„În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles. 591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică”, a transmis, pe rețeaua de socializare, fostul ministru al Sănătății.

În replică, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, susține că termenul de dezbatere a proiectului legii certificatului verde este de urgență, exact ca în cazul OUG, prin urmare cererea USR era fără obiect: „O replică pentru colegii de la USR PLUS: Minciuna are picioare scurte. Termenul de dezbatere aprobat de Biroul Permanent și de Comitetul Liderilor din Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor este de urgență (exact ca în cazul ordonanțelor de urgență). Prin urmare cererea USR era fără obiect. Sesizarea comisiilor a fost realizată conform obiectului de reglementare al proiectului”, transmite Gabriel Andronache”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.