Acasă Politic În România există 18.500 de companii cu acționari italieni

În România există 18.500 de companii cu acționari italieni

DISTRIBUIȚI

 162359 – 23112021 – Relațiile economice româno-italiene reprezintă o piatră de temelie în vederea colaborării statului român cu piața internațională. Deoarece există o numeroasă comunitate de români în Italia, a peste 1,2 milioane de rezidenți, este esențial să consolidăm o legătură bilaterală puternică în vederea dezvoltării economice ale ambelor state.

În data de 22 noiembrie, deputatul PNL Valentin-Ilie Făgărășian a participat la Forumul economic Italia-România „ReStart Împreună”, moderat de dr. Alberto Grassani. Acest eveniment a avut loc la sediul regiunii Lombardia, unde parlamentarul român a participat la discuții care au atins punctele cheie în vederea dezvoltării economice. Alocuțiunile introductive au fost susținute de Alan Christian Rizzi, vicepreședintele Regiunii Lombardia, și George Babriel Bologan, ambasadorul României în Italia. Printre participanții s-au numerat Terente Ciui, secretar de Stat la Ministerul Economiei, Guido Guidesi – consilier pentru Dezvoltare Economică, Regiunea Lombardia, Olguța Marian – director general adjunct, Departamentul Comerț Exterior, precum și Olga Georgescu, secretar al Camerei de Comerț Italo-Romena de la Milano. De asemenea, președintele Camerei de Comerț Italo-Române la Milano, Walter D’Alessandro, și Florin Pascu, consul general ad interim al României la Milano, au susținut discuțiile inedite din încheierea acestui eveniment.

”Prioritizez colaborarea româno-italiană deoarece cetățenii noștri fac sacrificii substanțiale pentru a câștiga un trai mai bun în afara țării datorită neajunsurilor întâmpinate acasă. Economia românească beneficiază de pe urma fiecărui român plecat, care trimite cu greu banii câștigați acasă. Românii din diaspora trebuie respectați și valorificați ca atare. La momentul actual, există circa 18.000 de societăți cu răspundere limitată care au acționari români, 8.000 de societăți de persoane și 55.000 de întreprinderi individuale cu titulari români. De asemenea, în România există 18.500 de companii cu acționari italieni. Aceste date ne dovedesc faptul că este crucial să valorificăm oamenii de afaceri români din Italia și să susținem antreprenoriatul românesc. Principalele puncte abordate au fost prezentarea unor noi oportunități de investiții și comerciale pentru companiile italiene din România, incluse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, precum și soluționarea problemelor întâmpinate de firmele românești pe piața italiană. În definitiv, tema forumului este susținută de deviza ReStart Împreună, deoarece ambele economii cresc prin menținerea unei dinamici de cooperare. Italia reprezintă unul dintre principalii parteneri economici ai României, iar acest fapt poate fi ușor sesizat prin valoarea schimburilor româno-italiene care, în anul 2019, a depășit suma de 15 mld. euro. Prin intermediul acestui eveniment, am dezbătut soluții reale care se vor putea concretiza prin depășirea sumei record înregistrată în anul 2019. Aceste relații bilaterale reprezintă un punct de stabilitate pentru dezvoltarea economică a statului român”, amintește Făgărășian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.