Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Încă un pas pentru realizarea metroului în Ilfov

Încă un pas pentru realizarea metroului în Ilfov

DISTRIBUIȚI

162157 – 10112021 – Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, a participat, la 10 noiembrie 2021, la o conferința de presă susținută împreună cu primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță. Conferința a avut loc ca urmare a semnării contractului pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare demarării lucrărilor la magistrale M2 Pipera-Berceni.

Contractul, amintește viitorulilfovean.ro, are o valoare de 5 milioane de lei și prevede identificarea, într-un interval de nouă luni, a celor mai bune soluții tehnice în vederea prelungirii metroului în județul Ilfov, și include, de asemenea, suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de așteptare în noile stații să fie cât mai mici posibil.

Președintele Consiliului Județean Ilfov a subliniat importanța și necesitatea majoră pe care extinderea metroului în județul Ilfov o va avea în vederea dezvoltării zonei metropolitane: „Multumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă domnul primar Daniel Băluță. Avem împreună șansa de a conecta în mod real Ilfovul cu Bucureștiul, în condițiile în care mii de oameni lucrează în București, dar locuiesc în Ilfov. Acest proiect este acum un exemplu, așa că analizăm multiplicarea acestuia și în alte zone”.

După cum se știe, la 1 noiembrie 2021 Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Societatea de Transport cu Metroul București Metrorex SA și Primăria Sectorului 4 au semnat protocolul de cooperare și colaborare privind extinderea Magistralei M2 Pipera-Berceni în baza căruia se vor construi două noi stații de metrou în continuarea stației ”Tudor Arghezi”. Berceni va deveni astfel prima comună din România în care va ajunge metroul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.