Acasă Economie Ministrul Energiei despre o posibilă pană generală de curent: ”Vorbim de lucruri...

Ministrul Energiei despre o posibilă pană generală de curent: ”Vorbim de lucruri care se întâmplă o dată la 30 de ani”

DISTRIBUIȚI

 162305 – 19112021 – Virgil Popescu, ministrul demis al Energiei, spune că o pană generală a sistemului de distribuție a energiei electrice nu poate ține mai mult de câteva minute.

Ministrul a comentat scenariul de apărare civilă din Austria care a alertat o bună parte dintre români. ”E un scenariu de apărare civilă. Noi am mai avut acest lucru în anii 70, de genul în care a fost și în ianuarie, anul acesta. În 9 ianuarie, parcă, a fost o pană de electricitate de 8, 9 minute, care s-a simțit în România de vest. (…) S-au decuplat sistemele, România s-a decuplat de la sistemul european și am rămas cu sistemele din Bulgaria și cu Grecia, unitățile de producție fiind în sud, au alimentat sudul țării și zona Moldovei”, a spus ministrul în cadrul unei emisiuni la Digi24.

El spune că pana de curent a fost timp de 20 de minute în vestul țării, până când unitățile de producție din sud au reușit să preia și consumul din vestul țării.

”Dacă nu construim unități în zona de vest, la un moment dat o pană se va simți în această zonă. Dar nu discutăm de pene de o săptămână. A ținut 20 de minute,, iar pe urmă, partea de sud a reușit să susțină și consumul din Ardeal. (…) Ce a fost în 9 ianuarie s-a mai întâmplat în anii 70, vorbim de lucruri care se întâmplă o dată la 30 de ani”, a mai spus Virgil Popescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.