Acasă Social Aparare Mircea Geoană la Conferința Mondială GoTech: ”NATO se ocupă de stabilirea unor...

Mircea Geoană la Conferința Mondială GoTech: ”NATO se ocupă de stabilirea unor norme de utilizare responsabilă a IA”

DISTRIBUIȚI
Mircea Geoana, NATO Deputy Secretary General in a zoom meeting, sursa foto: https://www.nato.int

162205 – 12112021 – Vorbind la Conferința Mondială GoTech 2021, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat importanța securității cibernetice într-un moment în care noile tehnologii transformă lumea cu o viteză record. „Capacitatea noastră de a ne menține oamenii în siguranță în această lume mai competitivă și mai nesigură va fi definită la fel de mult de octeți și volume mari de date, ca și de gloanțe și cuirasate”, a declarat secretarul general adjunct al NATO în deschiderea etapei de securitate cibernetică la 11 noiembrie.

Aliații se angajează să se protejeze unii pe alții în spațiu și în spațiul cibernetic, la fel de eficient ca și noi pe uscat, pe mare și în aer”, a adăugat Geoană. În octombrie anul trecut, miniștrii apărării din NATO au lansat Fondul NATO pentru Inovare pentru a investi în tehnologii de ultimă oră și au înființat un Accelerator de Inovare în Domeniul Apărării pentru Atlanticul de Nord – DIANA. Ambele „se vor asigura că păstrăm interoperabilitatea foarte importantă care ne permite să continuăm să lucrăm eficient împreună și în domeniul noilor tehnologii „,a subliniat secretarul general adjunct.

Miniștrii apărării din NATO au convenit, de asemenea, asupra primei strategii de inteligență artificială a Alianței. „Dorim să stabilim standardul atunci când vine vorba de utilizarea sigură și responsabilă a datelor și a IA. Spre deosebire de alți actori care dezvoltă și implementează noi tehnologii cu puțină sau deloc considerație pentru drepturile omului și dreptul internațional, NATO se ocupă, de asemenea, de stabilirea unor norme de utilizare responsabilă”, a mai spus Geoană.

Acesta a felicitat GoTech World pentru cea de-a zecea aniversare. „În ultimul deceniu, ați reunit zeci de mii de experți, companii și participanți distinși pentru a sprijini transformarea digitală a regiunii noastre în Europa Centrală și de Est. Misiunea GoTech World este în deplină concordanță cu ceea ce facem aici, la NATO. Găsirea unor soluții comune pentru valorificarea oportunităților și atenuarea riscurilor noilor tehnologii”, a mai declarat secretarul general adjunct al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.