Acasă Politic Noua lege a offset-ului va fi depusă în decembrie la Parlament

Noua lege a offset-ului va fi depusă în decembrie la Parlament

DISTRIBUIȚI

162459 – 29112021 – O nouă lege a offset-ului va fi depusă la Parlament, cel mai probabil pe 6 decembrie, proiectul de lege fiind o inițiativă a PNL, a declarat senatorul de Ilfov Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru Apărare a Senatului.

”Ministerul Apărării joacă un foarte rol important în redresarea industriei de apărare prin politica de achiziții Există acum în Parlament un proiect de lege privind industria de apărare, care va suferi foarte multe modificări. Avem o nouă legislație a off-setului. Începând cu 6 decembrie, PNL va depune în Parlament o nouă lege a off-setului, cu foarte multe modificări”, a declarat Pauliuc.

În programul de guvernare asumat de guvernul anterior se prevedea că industria națională de apărare ar trebui să primească în compensare, după contractele de achiziții militare, transfer de tehnologie pentru producția sau asamblarea de produse și contracte de subcontractare și export, prin calificarea fabricilor ca furnizori autorizați ai companiilor internaționale de top. Doar prin programul de înzestrare a Forțelor Navale române cu corvete multifuncționale valoarea de compensare anticipată declarată era de 1,28 de miliarde de euro.

În acest moment, la Senat există un proiect care modifică Legea 232/2016 privind industria naţională de apărare, trecut tacit de Camera Deputaților, prin care industria de apărare este declarată ”strategică de interes național” și care este susținut de MApN, scrie umbrela-strategică.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.