Acasă Social Sanatate OMS sugerează că vaccinarea obligatorie ar trebui dezbătută serios

OMS sugerează că vaccinarea obligatorie ar trebui dezbătută serios

DISTRIBUIȚI

 162401 – 25112021 – Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat Robb Butler, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa, potrivit GBNEWS.

Țările ar trebui să ia în considerare implementarea vaccinării obligatorii împotriva Covid, a declarat miercuri directorul OMS Europa. Robb Butler susține că deși „vaccinul nu crește de fiecare dată absorbția”, țările ar trebui să se gândească la această problemă. Afirmația apare în condițiile în care oficiali din mai multe țări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluție pentru oprirea pandemiei. Robb Butler mai spune că mandatele ar putea veni în detrimentul „încrederii și incluziunii sociale”, dar insistă pentru lansarea unei largi dezbateri.

„Credem că este timpul să avem această conversație atât dintr-o perspectivă individuală, cât și bazată pe populație. Este o dezbatere sănătoasă”, a explicat Butler într-un interviu acordat Sky News.

Șeful OMS Europa este contrazis de Anthony Costello, un profesor în sănătate publică de la universitatea din Londra. Acesta a spus că măsura va fi respinsă de mulți oameni și ar putea provoca revolte. Costello a adăugat faptul că numărul cazurilor COVID în Europa este în creștere deoarece nu toți oamenii poartă mască de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.