Acasă Social Prețurile la cărțile electronice ar trebui să scadă

Prețurile la cărțile electronice ar trebui să scadă

DISTRIBUIȚI

162249 – 16112021 – Prețurile la cărțile electronice comercializate în România vor scădea după ce, astăzi, Parlamentul a adoptat o inițiativă legislative de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru e-books și presa digitală.

Proiectul amendează Codul fiscal în sensul reducerii de la 19% la 5% a TVA pentru cărțile electronice și presa digitală, așa cum este în alte 17 state ale Uniunii Europene. Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Piața de carte din România este, în momentul de față, cea mai mică din Uniunea Europeană, raportată la numărul de locuitori. Aaproximativ 95% dintre românii cu vârsta peste 18 ani nu achiziționează nici măcar o carte în decursul unui an, iar proporția segmentului de carte electronică este de sub 1% din piața de carte clasică, în timp ce în state precum Germania, Franța, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii segmentul de carte electronică are o proporție între 5% și 15%.  Pandemia COVID-19 a limitat mobilitatea oamenilor și, implicit, a făcut ca volumele de carte achiziționate sau împrumutate să scadă dramatic față de anii anteriori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.