Acasă Externe Reuniune de urgență a G7 pe tema Omicron: Japonia își închide granițele...

Reuniune de urgență a G7 pe tema Omicron: Japonia își închide granițele pentru toți străinii din cauza noii variante

DISTRIBUIȚI

 162457 – 29112021 – Miniștrii Sănătății din G7, grupul principalelor șapte economii ale lumii, se întâlnesc luni în cadrul unei reuniuni de urgență pentru a discuta despre Omicron, noua variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în toată lumea, provocând îngrijorare și forțând închiderea frontierelor. Japonia, unul dintre statele G7, interzice intrarea în țară a tuturor străinilor, începând de marți, pentru a evita riscul răspândirii noii tulpini pe teritoriul său, a anunțat luni premierul japonez, potrivit The Guardian.

Miniştrii sănătăţii din Marea Britanie, SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia se întâlnesc luni de urgență pentru a discuta despre evoluţia situaţiei legate de Omicron. Întâlnirea a fost convocată de Marea Britanie, deținătoarea președinției G7 în prezent, care se numără printre țările pe teritoriul căreia au fost depistate deja cazuri pozitive de infectare cu noua tulpină a coronavirusului.

Luni, premierul japonez, Fumio Kishida, a anunțat că interzice intrarea în țară a tuturor strănilor, începând de marți, pentru a evita riscul răspândirii noii tulpini pe teritoriul japonez. „Luăm măsuri cu un puternic sentiment de criză”, a declarat Kishida.

Decizia Japoniei, care raportează în mod constant un număr scăzut de cazuri de COVID-19, vine la o zi după ce a înăsprit restricțiile de călătorie pentru Africa de Sud și alte opt țări și la doar câteva săptămâni după ce a relaxat restricțiile pentru unii călători din străinătate.

Cu mai mult de 76% din populație complet vaccinată, Japonia va continua planurile privind administrarea dozei booster de luna viitoare, începând cu persoanele în vârstă și lucrătorii din domeniul sănătății, a mai anunțat premierul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.