Acasă Cultura/Media „România, o amintire fotografică”

„România, o amintire fotografică”

Expoziție de desene în cărbune

DISTRIBUIȚI

 162163 – 11112021 – Pavilionul României la Expo Dubai 2020 a găzduit, la 10 noiembrie 2021, vernisajul expoziției de fotografie „România, o amintire fotografică” a artistului Florin Andreescu, în prezența E.S. Reem Al Hashimy, ministru de Stat pentru cooperare internațională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, director general al Biroului de coordonare pentru organizarea Expo 2020 Dubai.

În cuvântul său de deschidere, demnitarul emiratez a subliniat strânsa legătură dintre Emiratele Arabe Unite și România, atât cu referire la Expo 2020 Dubai, cât și în plan bilateral, și a adus aprecieri comisarului general al Pavilionului României pentru evenimentul organizat și pentru succesul de care se bucură Pavilionul României printre vizitatorii expoziției mondiale.

Comisarul general al Pavilionului României, Ferdinand Nagy, a mulțumit E.S. Reem Al Hashimy pentru prezență și a adresat felicitări pentru excelenta coordonare a întregii manifestări expoziționale, chiar și în contextul provocărilor generate de pandemia de COVID-19, precum și pentru marcarea celor 50 de ani de la constituirea Emiratelor Arabe Unite, subliniind progresul extraordinar înregistrat în acești ani. A precizat că, prin această expoziție de fotografie, România își propune să prezinte publicului vizitator esența culturii românești, a tradițiilor și credințelor poporului român, precum și bogățiile naturale și peisajele unice ale țării noastre.

Pe parcursul prezenței la expoziția de fotografie, ministrul de Stat emiratez a interacționat și cu artistul român Daniel Rădulescu, apreciind în mod deosebit sculptura ”All for Unity”, special concepută pentru acest eveniment, inspirația sculptorului fiind chiar tema expoziției – „Connecting Minds, Creating the Future”.

Totodată, a admirat expoziția de desene în cărbune, realizată de artist împreună cu vizitatorii din întreaga lume care au trecut pragul Pavilionului României, și a exprimat interesul de a participa la unul din atelierele interactive ale artistului.

Vernisajul expoziției de fotografie s-a încheiat cu un concert de pian susținut de Sabin Bănescu, student al Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, prezent alături de colegii săi în Pavilionul României.

La eveniment au participat ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite, Adrian Măcelaru, consulul general al României la Dubai, Nicoleta Teodorovici, precum și alți comisari generali ai statelor participante la Expo 2020.

Expoziția de fotografie, care conține 40 de lucrări, va fi expusă în Pavilionul României la Expo 2020 până la finalul acestui an.

Florin Andreescu s-a născut la 20 octombrie 1962, la Ploieşti. Este membru al Asociației Artiștilor Fotografi (AAF), Artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică, iar până în 1998 a fost asistent universitar la Catedra Multimedia din cadrul Academiei de Teatru şi Film, București. Din 1999 a pus bazele editurilor Ad Libri şi Ad Stock, specializate în editarea de albume fotografice şi cărţi turistice. Este autorul unor importante albume de fotografie şi coordonatorul seriei de ghiduri „Mergi şi vezi” (ajunsă la 9 titluri). Albumele editate în limba chineză  „Made in Romania” şi „O amintire fotografică” şi expoziţiile „Memorii fotografice” şi „Sat şi tradiţie” au fost prezentate la Expoziţia Mondială de la Shanghai – China. Numeroase lucrări ale sale au fost selecționate în reviste de specialitate precum „Minolta Mirror” (1989, 1991) sau „Hasselbald Forum” (1999).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.