Acasă Social Sanatate Românii care vin din Africa de Sud vor fi carantinați pentru 14...

Românii care vin din Africa de Sud vor fi carantinați pentru 14 zile

DISTRIBUIȚI

 162442 – 27112021 – Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi şeful DSU Raed Arafat au susţinut, sâmbătă, declaraţii de presă la Guvern, în contextul apariției noii variante sud-africane a coronaviruslui. Cei doi oficiali au anunțat adoptarea unei noi hotărâri a CNSU care instituie carantină pentru 14 zile pentru românii care vin din zonele afectate de noua variantă:

“Având în vedere aceste alerte în mod normal și România s-a adaptat măsurilor și în momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU care aliniază România la măsurile luate în mai multe state europene, care limitează sau chiar interzic călătoriile cu această zonă afectată. Românii care vin din această zonă vor fi carantinați pentru 14 zile și după un test negativ pot ieși după 10 zile.

Măsurile de vaccinare sunt recomandate cu tărie și vaccinarea este în continuare soluția oportună.

Vom încerca să găsim o soluție legislativă care să stabilească un cadru pentru toată lumea pentru certificatul verde.

Cazurile grave care sunt internate vor fi subiectul unor secvențieri, să vedem dacă sunt corelații epidemiologice și dacă acest tulpini sunt prezente și în România.

Avem date că această tulpină se transmite mai ușor. În trei săptămâni probabil vor apărea primele studii care spun dacă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt afectate de această variant”, a declarat Alexandru Rafila.

.“Având în vedere avertizările de la OMS și Comisiei Europene s-a făcut modificarea în următorul sens: Se modifică clasificarea țărilor în sensul introducerii țărilor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roșie începând cu data publicării acestei hotărâri, astăzi.

Se instituie măsura carantinei pentru 14 zile pentru persoanele care vin din aceste țări.

Pentru toate persoanele care vin din aceste zone se instituite obligativitatea testării RT PCR la sosirea în România precum și în a opta zi de la sosire, iar în cazul unui test negativ, aceștia pot ieși din carantină în ziua a zecea’, a declarat Raed Arafat.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.