Acasă Social Aparare Șeful Statului Major al Apărării, la Conferința Șefilor Apărării din Europa Centrală

Șeful Statului Major al Apărării, la Conferința Șefilor Apărării din Europa Centrală

DISTRIBUIȚI

 162278 – 18112021 – Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, participă, în perioada 17 – 19 noiembrie, la Conferința Șefilor Apărării din Europa Centrală, organizată de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) la Sofia, Bulgaria. La eveniment iau parte reprezentanți ai USEUCOM și șefii apărării din Cehia, Croația, Slovacia, Slovenia, Ungaria și din țara gazdă, Bulgaria. Pe agenda de lucru a reuniunii sunt planificate discuții privind analiza situației de securitate din regiunea Europei Centrale, lecțiile învățate pe parcursul evenimentelor majore de instruire ale NATO din acest an, consolidarea cooperării în vederea creșterii interoperabilității și capacității defensive și participarea la exerciții în format întrunit, multinațional.

Participarea șefului Apărării din România la eveniment are loc ca urmare a invitațiilor adresate de comandantul USEUCOM, generalul Tod D. Wolters, și de șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov.

Premergător acestei conferințe, tot sub egida USEUCOM, a fost organizată la Helsinki, Finlanda, în zilele de 29 și 30 septembrie, Conferința Șefilor Apărării din Europa de Nord, la care au participat șefii apărării din 12 state europene și în care s-au analizat provocările de securitate din nordul continentului și regiunea Mării Baltice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.