Acasă Externe Agenda Europeana Anul European al Tineretului 2022 va fi dedicat nevoilor tinerilor după pandemie

Anul European al Tineretului 2022 va fi dedicat nevoilor tinerilor după pandemie

DISTRIBUIȚI

162555 – 08122021 – Anul 2022 va fi Anul European al Tineretului, iar el va fi dedicat eforturilor de a da noi perspective tinerilor și de a contracara efectele negative ale pandemiei Covid-19 asupra acestora, inclusiv printr-un rol mai mare în deciziile comunitare, potrivit unui acord informal la care au ajuns decidenții europeni la începutul acestei săptămâni. Acordul urmează să fie aprobat miercuri în Comitetul pentru Cultură și Educație al PE și în sesiunea plenară din 13-16 decembrie.

Potrivit Parlamentului European, deși Anul European al Tineretului presupune o serie de activități ce implică structurile comunitare, deputații europeni s-au asigurat că tinerii vor fi implicați în planificarea acestora, cu posibilitatea să rămână angajați în actiivtățile pe termen lung ale procesului decizional din cadrul UE.

Un comunicat PE o citează pe Sabine Verheyen, președintele Comisiei pentru Cultură și Educație din cadrul instituției, potrivit căreia “tinerii sunt printre cei care au suferit cel mai mult efectele negative ale Covid-19. Anul European al Tineretului va oferi șansa de a aduce nevoile lor în prim. Plan, dar și o platformă pentru dialogul pe tema viitorului lor”.

Obiectivul oficial al Anului European este să implice tinerii în procese-cheie de consultare, așa cum este Conferința pentru Viitorul Europei, dar și în alte politici publice la nivel local, național și UE. Sub această umbrelă vor fi organizate conferințe, inițiative ce promovează participarea tinerilor în procesul de elaborare a politicilor, campanii de conștientizare pe tema unei societăți incluzive, verzi și digitale, studii și cercetări pe tema situației tinerilor din UE.

Costurile operaționale agreate pentru astfel de evenimente, pe lângă cele organizate în cadrul Erasmus+ al altor programe europene, se ridică la 8 milioane de euro. Sursa.edupedu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.