Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Bragadiru: Au început demersurile pentru construirea unei noi școli și a unei...

Bragadiru: Au început demersurile pentru construirea unei noi școli și a unei noi grădinițe

DISTRIBUIȚI

 162642– 14122021 – Au început demersurile pentru construirea unei noi școli și a unei noi grădinițe în orașul Bragadiru. Săptămâna trecută, am depus la Compania Națională de Investiții cererile de finanțare, prin includerea în programul național de construcții de interes public și social, a investițiilor „Construire și dotare grădiniță cu program prelungit în Oraș Bragadiru” și “Construire și dotare școală gimnazială în Oraș Bragadiru”, anunță primarul orașului Bragadiru, Gabriel Lupulescu.

Cele două noi unități de învățământ vor fi ridicate pe terenul cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați achiziționat, în luna octombrie 2021, pe strada Gliei, în cartierul Independenței.

Potrivit proiectului, grădinița va fi construită pe un teren cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați și va beneficia de minimum 10 săli de grupă, o sală de activități comune cu 130 de locuri, o sală de mese, grupuri sanitare, cabinet medical și spații administrative. În exterior, vor fi amenajate spații de joacă pentru cei mici și zone verzi.

Școlii gimnaziale îi va fi alocat un teren cu o suprafață de 6.000 de metri pătrați. Cu o capacitate de a găzdui 800 de copii, 40 de cadre didactice și personal administrativ, noua școală va avea spații pentru activități de învățământ, spații de odihnă, dar și sală de mese.

”Vom face toate demersurile necesare pentru achiziționarea unui teren în proximitatea cartierelor Scandinavia, Fortuna și Latin, pentru a construi noi unități de învățământ care să asigure cele mai bune condiții pentru educația copiilor din Bragadiru”, a spus Lupulescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.