Acasă Externe Agenda Europeana Croația a îndeplinit condițiile necesare pentru aplicarea integrală a acquis-ului Schengen

Croația a îndeplinit condițiile necesare pentru aplicarea integrală a acquis-ului Schengen

DISTRIBUIȚI

 162591 – 10122021 – Croația a îndeplinit condițiile necesare pentru aplicarea tuturor părților acquis-ului Schengen. Verificarea îndeplinirii de către Croația a condițiilor necesare pentru aplicarea tuturor părților acquis-ului Schengen este o condiție prealabilă pentru ca Consiliul să poată adopta o decizie ulterioară care permite eliminarea controalelor la frontierele interne.

De la aderarea sa la UE, Croația aplică dispozițiile acquis-ului Schengen, cu excepția dispozițiilor privind eliminarea controalelor la frontierele interne. Potrivit Actului de aderare a Croației la UE, aceste controale pot fi eliminate numai în urma unei decizii a Consiliului adoptate în acest sens, după ce s-a verificat, în conformitate cu procedurile de evaluare Schengen, îndeplinirea condițiilor de către Croația.

Evaluarea Schengen a Croației a avut loc în perioada 2016-2020. În octombrie 2019, Comisia a considerat că Croația a luat măsurile care se impuneau pentru a asigura condițiile necesare în vederea aplicării integrale a acquis-ului Schengen. Comisia a închis ultimul plan de acțiune pentru domeniile evaluate în februarie 2021.

Scopul concluziilor de astăzi este stabilirea formală de către Consiliu a faptului că Croația a îndeplinit condițiile necesare. Aprobarea acestor concluzii nu aduce atingere adoptării deciziei Consiliului privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.