Acasă Politic Deputatul Oana Cambera se plânge că puterea nu vrea ca ședințele de...

Deputatul Oana Cambera se plânge că puterea nu vrea ca ședințele de consiliu să fie transmise live

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

Multe consilii județene și locale transmit în direct ședințele, indiferent de caracterul lor

162754 – 21122021 – PNL, PSD și UDMR au votat împotriva inițiativei legislative a deputatului USR Oana Cambera, care ar fi permis consilierilor locali să transmită live desfășurarea ședintelor de consiliu. Inițiativa legislativă primise raport negativ de la Comisia juridică din Senat.  Senatul este cameră decizională.

Inițiativa ar fi creat garanții suplimentare pentru asigurarea principiilor de transparență, de tratament egal al tuturor cetățenilor, de satisfacere a interesului public, atât de necesare pentru creșterea încrederii publicului în actul de guvernare a țării și de administrare a fiecărei localități în parte, susține parlamentarul de Ilfov.

Conform prevederilor legale în vigoare, ședințele consiliului local sau județean sunt publice, permițând cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea/subunitatea administrativ-teritorială respectivă să asiste la şedinţele consiliului local sau judeţean, în condiţiile regulamentului de organizare şi funcţionare a acestor consilii. Condițiile pandemice au limitat drastic posibilitatea cetățenilor de a participa la ședințe, iar unele UAT-uri nu au posibilitatea de a transmite on-line ședințele. În alte cazuri, unii primari s-au folosit de acest pretext pentru a limita și mai mult cerințele de transparentizare a activității primăriilor. În plus, reglementările actuale prevăd doar alternativ posibilitatea desfăşurării în modalitate electronică a acestor şedinţe, neexistând nicio garanție că ele vor fi și transmise.

În prezent, multe consilii județene și consilii locale transmit în direct ședințele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.