Acasă Externe Finlanda interzice persoanelor nevaccinate anti-Covid să intre pe teritoriul său

Finlanda interzice persoanelor nevaccinate anti-Covid să intre pe teritoriul său

DISTRIBUIȚI

162831 – 29122021 – Finlanda interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, chiar dacă aceștia prezintă un test negativ pentru coronavirus, potrivit unui anunț făcut marți de guvernul de la Helsinki și citat de Barrons.

Numai călătorii străini care prezintă un test negativ şi dovada vaccinării complete sau a vindecării de COVID-19 pot intra în Finlanda, a anunţat, în urma unei reuniuni a Guvernului, Ministerul de Interne.

Un purtător de cuvânt al grănicerilor a confirmat pentru AFP că strănii nevaccinaţi urmează să fie respinşi, mai puţin dacă au vârsta sub 16 ani sau se află pe o listă cu excepții – rezidenţi în Finlanda, muncitori esenţiali, diplomaţi.

”Indiferent de țara de origine a călătorului străin, toată lumea trebuie să prezinte un certificat de vaccinare şi un test negativ de mai puţin de 48 de ore”, a declarat pentru AFP un reprezentant al grănicerilor finlandezi, Tomi Kivenjuuri.

Întrebat dacă străinilor nevaccinaţi care nu beneficiază de excepţii prevăzute de guvern li se refuza intrarea în Finlanda, el a răspuns ”da”.

Personalul din sănătate şi transporturi, cei cu motive familiale urgente sau persoanele care necesită o preluare în grijă umanitară se află de asemenea pe lista cu excepţii, precum şi unii locuitori din zona de frontieră din comune din Suedia şi Norvegia.

Finlanda a anunţat săptămâna trecută că urmează să ceară, începând de la 28 decembrie 2021, un test negativ pentru coronavirus tuturor călătorilor, inclusiv cetăţenilor UE vaccinaţi, cu scopul de a opri o creştere a numărului de noi cazuri de COVID-19 în contextul răspândirii noii variante Omicron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.