Acasă Politic Lista lungă a urgențelor care trebuie rezolvate de guvern în următoarele trei...

Lista lungă a urgențelor care trebuie rezolvate de guvern în următoarele trei zile

DISTRIBUIȚI

 162813 – 27122021 – Pe final de an, Guvernul are o listă lungă de urgenţe care trebuie rezolvate. Printre urgenţe, prelungirea termenului pentru acordarea indemnizaţiilor în cazul angajaţilor care nu pot munci din cauza restricţiilor sanitare. Este aşteptată şi o decizie finală în privinţa certificatului COVID la locul de muncă.

Pe lista urgenţelor mai este prelungirea măsurilor de protecţie socială pentru cei afectaţi de restricţiile impuse din cauza COVID. A fost pregătită o ordonanţă de urgenţă care permite acordarea indemnizaţiei de 75% din salariul brut până la 31 martie anul viitor pentru angajaţi sau liber profesionişti – artişti sau sportivi. E de aşteptat ca Guvernul să aprobe ordonanţa în zilele următoare.

O altă urgenţă – îndeplinirea tuturor obiectivelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nu sunt puţine şi guvernul nou instalat n-a avut mult timp la dispoziţie să le realizeze. De exemplu, trebuie să fie pus în funcţiune sistemul informatic pentru implementarea planului naţional. Vom vedea cate vor fi făcute până la urmă.

Şi tot săptămâna asta trebuie aprobate hotărârile de înfiinţare a celor două ministere care nu existau în guvernul anterior – cel al Familiei şi cel al Antreprenoriatului. Acestea nu sunt legal constituite, deşi a trecut o lună de la învestirea guvernului

Şi bineînţeles, aşteptăm decizia finală privind certificatul COVID. Şi premierul şi ministrul Sănătăţii spuneau că trebuie aprobat până la sfârşitul anului pentru a avea instrumente de combatere a valului 5 al pandemiei. Doar că, potrivit unor surse politice, din proiect vor fi scoase sancţiunile, ceea ce în practică înseamnă golirea de conţinut a proiectului, susține Stiri.tvr.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.