Acasă Social Ministerul Sănătății: Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei de Covid

Ministerul Sănătății: Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei de Covid

DISTRIBUIȚI

 162744 – 21122021 – Ministrul Sănătății a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic.

În cursul zile de luni a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei.

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1.

Ambele părți și-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coaliția pentru Dezvoltarea României a apreciat deschiderea Ministerului Sănătății pentru găsirea unei soluții care să afecteze cât mai puțin viața economică și socială a țării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.