Acasă Externe Agenda Europeana Nou program european în sprijinul păcii, stabilității și prevenirii conflictelor

Nou program european în sprijinul păcii, stabilității și prevenirii conflictelor

DISTRIBUIȚI

162770 – 22122021 – În perioada 2021-2027 Uniunea Europeană va contribui la realizarea Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă prin programul tematic Europa globală privind pacea, stabilitatea și prevenirea conflictelor. Cu un buget de aproape 900 de milioane euro, programul european va sprijini acțiuni cu impact global sau transregional, oferind asistență pentru dezvoltarea capacităților de prevenire a conflictelor, consolidarea păcii și pregătirea pentru criză și abordarea amenințărilor globale, transregionale și emergente.

Programul se va concentra pe două priorități principale:

Pace, Stabilitate și Prevenirea Conflictelor, care va promova asistența UE pentru promovarea unei culturi a păcii și a nonviolenței, va integra mai bine impactul degradării mediului/climei asupra conflictelor și va spori accentul pe copii, tineri și femei ca actori ai păcii. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată contribuției la soluționarea conflictelor în curs și la prevenirea conflictelor și va continua să sprijine procesele de mediere. În acest context, prin abordarea de avertizare timpurie, UE va fi capabilă să răspundă riscurilor de conflict înainte ca acestea să se materializeze și să ia măsuri din timp.

Amenințări globale, transregionale și emergente va aborda amenințările și provocările globale. Terorismul continuă să reprezinte una dintre cele mai grave amenințări la adresa păcii și securității globale. Există o nevoie din ce în ce mai mare de a aborda cauzele fundamentale ale terorismului și extremismului violent, precum și finanțării terorismului. Acest program va consolida rolul UE ca lider global și stabilitor de standarde, consolidând acțiunile de combatere a terorismului și prevenirea extremismului violent, cu respectarea deplină a drepturilor omului.

În 2021, acțiunile finanțate în cadrul acestui program se vor concentra pe abordări inovatoare pentru a aborda dezinformarea asupra proceselor de consolidare a păcii și a soluțiilor tehnologice comunitare sensibile la conflicte la schimbările climatice, precum și pe abordarea cauzelor fundamentale ale terorismului, extremismului violent și finanțării terorismului. . În paralel, va continua să asigure sprijin organizațiilor societății civile și multilateralismului, precum și să îmbunătățească instrumentele de avertizare timpurie și de analiză a conflictelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.