Acasă Externe O nouă monedă de 2 euro

O nouă monedă de 2 euro

DISTRIBUIȚI

 162593 – 10122021 – O nouă monedă de 2 euro va fi lansată în piață. Aceasta va fi pusă în circulație cu ocazia preluării Franței a președinției Uniunii Europene. Totodată, noua monedă va marca 20 de ani de la punerea în circulație a monedei unice, pe care sunt gravate un stejar și un măslin. Anunțul a fost făcut de secretarul de Stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune, potrivit AFP.

Noua monedă va intra în circulație de la 1 ianuarie 2022.

Banca Centrală Europeană are în plan și reproiectarea bancnotelor euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat recent că intenționează să schimbe designul bancnotelor euro. Instituția a transmis că pentru acest plan va colabora cu cetățenii europeni. Potrivit BCE, o decizie finală va fi adoptată în 2024.

Modelele actuale ale bancnotelor euro se bazează pe o temă „vârste și stiluri”, reprezentată de ferestre, uși și poduri.

„Bancnotele euro sunt aici pentru a rămâne. Sunt un simbol tangibil și vizibil că suntem împreună în Europa, în special în vremuri de criză, și există încă o cerere puternică pentru ele”, a declarat președintele BCE, Christine Lagarde, adăugând: „După 20 de ani, este timpul să revizuim aspectul bancnotelor noastre pentru a le face mai identificabile pentru europenii de toate vârstele și mediile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.