Acasă Politic Pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor îngheţate

Pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor îngheţate

DISTRIBUIȚI

 162543 – 07122021 – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman a declarat că pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor vor fi îngheţate, aşa cum s-a întâmplat şi ani trecuţi.

”Sunt convins că şi anul acesta va fi o discuţie serioasă privind salariile din sectorul public. Nu pot să le anunţ ca o decizie, sunt convins că vom avea această discuţie, practic avem şi acea majorarea a salariului minim, cu siguranţă va exista acea ordonanţă care va îngheţa salariile demnitarilor”, a spus ministrul.

El i-a criticat pe cei de la USR care au făcut un subiect aprins din pensiile primarilor. ”Nu s-a plătit niciun ban pentru primari. Nu a spus nimeni că se dau. Este vreo pensie în plată? Nu este”, a afirmat Roman.

Luni, președintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat că „orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale, aşa cum face acum PNL-PSD, ar însemna în primul rând imposibilitatea creşterii pensiilor mai mici”. El a solicitat alianţei de guvernare să emită o ordonanţă de urgenţă, în următoarele trei săptămâni, astfel încât să nu apară o nouă categorie de privilegiaţi şi a precizat că pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, iar impactul bugetar ar fi de peste 600 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.