Acasă Politic Bogdan Aurescu la Reuniunea extraordinară a miniștrilor de Externe din statele NATO

Bogdan Aurescu la Reuniunea extraordinară a miniștrilor de Externe din statele NATO

DISTRIBUIȚI

 162946 – 07012022 – Bogdan Aurescu va participa, vineri, 7 ianuarie 2022, la reuniunea extraordinară a miniștrilor de Externe din statele NATO, desfășurată în sistem videoconferință. Dezbaterile aliate vor viza situația de securitate din Vecinătatea Estică și de la Marea Neagră, generată de desfășurarea masivă a trupelor ruse în proximitatea Ucrainei, și implicațiile acesteia pentru stabilitatea euroatlantică în ansamblul ei.

Ministrul Bogdan Aurescu se va referi la necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare în mod coerent și cuprinzător pe întreg Flancul Estic, inclusiv și în special în regiunea Mării Negre, în contextul evoluțiilor curente de securitate din Vecinătatea Estică a Alianței.

Șeful diplomației române va sublinia și importanța consolidării relației transatlantice și creșterii coeziunii aliate, precum și aprofundarea cooperării cu partenerii estici. Totodată, ministrul român va reitera sprijinul țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

Reuniunea ministerială a fost convocată de Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, și va preceda întâlnirile din formatele Comisiei NATO-Ucraina din 11 ianuarie 2022 și Consiliului NATO-Rusia din 12 ianuarie 2022, care vor avea loc la Bruxelles, având ca obiectiv pregătirea adecvată a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.