Acasă Social Consulatul General al României la Edinburgh are un spațiu mai mare și...

Consulatul General al României la Edinburgh are un spațiu mai mare și mai modern pentru serviciile destinate publicului

DISTRIBUIȚI

162888 – 02012022 – Ministerul Afacerilor Externe informează că a finalizat lucrările de extindere și modernizare a spațiului de lucru cu publicul din cadrul Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Demersul a vizat închirierea unui spațiu suplimentar și lucrări pentru amenajarea interioară a spațiului de lucru cu publicul, a ghișeelor și a spațiului destinat funcționarilor consulari.

Astfel, prin noua reconfigurare a spațiului de lucru cu publicul a fost suplimentat numărul de ghișee la cinci, față de trei disponibile anterior. Aceasta permite creșterea considerabilă a capacității de preluare și procesare a cererilor de servicii consulare, precum și eficientizarea fluxurilor de lucru la nivelul oficiului consular.

Operaționalizarea noului spațiu de lucru a oficiului consular de la Edinburgh vine în continuarea eforturilor MAE de îmbunătăţire a calităţii serviciilor consulare și de creștere a capacității de procesare a acestora și se înscrie în amplul program de măsuri de extindere și modernizare a rețelei consulare a României, inițiat în anul 2020 prin decizia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru asigurarea unor servicii prompte și de calitate cetățenilor români din străinătate.

În prezent, cetățenii români din Regatul Unit al Marii Britani și Irlandei de Nord beneficiază de servicii consulare, asistență și protecție consulară oferite de trei reprezentanțe diplomatice și consulare: Secția consulară a Ambasadei României la Londra (https://londra.mae.ro/) – aflată în proces de transformare în Consulat General, Consulatul General al României la Edinburgh (https://edinburgh.mae.ro/) și Consulatul General al României la Manchester (https://manchester.mae.ro/).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.