Acasă Politic Dîncu: Coaliția nu se rupe

Dîncu: Coaliția nu se rupe

DISTRIBUIȚI

 162974 – 10012022 – Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că relațiile din coaliția de guvernare sunt neașteptat de bune. De asemenea el susține că această coaliție nu se va rupe în următorii ani, ba chiar există posibilitatea ca la alegerile din 2024 PSD și PNL să candideze împreună.

„Nu am văzut în guvern nicio asperitate și nici un fel de diferență, partajare pe baza apartenenței politice a minștrilor, pentru proiecte. Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR, de asemenea nu am avut niciodată vreun conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul din care facem parte”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul susține că cele două forțe politice din coaliție trebuie să coopereze pentru îmbogățirea programul de guvernare, iar dacă există disesiuni pe anumite subiecte, acestea să fie dezbătute pentru găsirea celor mai bune soluții.

„Noi nu putem să facem o disoluție a celor două partide într-un program de guvernare, ci invers – trebuie să îmbogățim programul de guvernare prin programele noastre de partid.

Așa am făcut și când am negociat programul de guvernare, și cred că este un program bun, am reușit un echilibru. Până la urmă, există și o altă posibilitate de conflict viitor, sau de contradicții viitoare. Faptul că în teritoriu nu au început dezbaterile, este pentru că noi nu am impus să se facă alianțe acolo. În teritoriu urmează să se înțeleagă PSD cu PNL și cu UDMR. Acolo vor apărea din nou dezbateri, cu siguranță”, a afirmat Dîncu.

Dîncu consideră că în acest moment nu mai există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta și aplaudă deschiderea celor de la PNL în aprobarea măsurilor negociate în cadrul coaliției de guvernare.

„Nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta, pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită. De exemplu, când a fost vorba de investiții, de procentul de investiții din PIB, liberalii au venit cu un procent mai mic, și împreună am stabilit să dăm un procent mai mare. Și atunci au fost și ei mulțumiți că a fost un sprijin al nostru pentru această dimensiune de brand a PNL. Cei care au fost prezenți și care știu, își aduc aminte că nu am vorbit de 7% de la început. La 7% am ajuns după ce am discutat împreună, și noi (PSD – n.red.) am propus chiar să mărim procentul. Și atunci am venit cu acest lucru

Și în zona socială, m-am așteptat, atunci când am început discuțiile cu domnul Cîțu – nu-l cunoșteam foarte bine -, am crezut că la zona socială vom avea probleme cu unii indicatori… Am văzut că liberalii au reacționat destul de corect la indicatorii sociali pe care i-am cerut noi, legat de creșterea procentului de pensii, sau de acele sume de bani pe care le-am folosit pentru a ajuta populația ca să treacă această iarnă”, a mai afirmat el.

„Dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună”

„Am găsit, deci, o destul de bună colaborare. Ceea ce ne lipsește încă, și cu siguranță că o s-o câștigăm în timp dacă și colegii liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării. Nu se rupe coaliția nici anul acesta și nici anul viitor.

Ține de parcursul pe care îl vom face în acești 2, 3 ani până la alegeri, dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată – și așa este bine – ne păstrăm fiecare identitatea noastră”, a declarat ministrul Apărării, la Digi24.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.