Acasă Anchete Greva ilegală de la STB s-a încheiat

Greva ilegală de la STB s-a încheiat

DISTRIBUIȚI

163194 – 25012022 – Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au suspendat acţiunea de protest şi au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat și după ce au refuzat să respecte două hotărâri judecătorești. Aproape 1.400 de autobuze, troleibuze și tramvaie circulă în București acum.

Susendarea protestului a fost anunțată de sindicat marți dimineață, după ora de începere a programului. Decizia a venit după ce luni seară o rundă de negocieri purtate la Primăria Capitalei s-a încheiat fără vreun acord. Peste noapte, însă, sindicaliștii au ajuns la concluzia că au motive să renunțe la greva care a lăsat Capitala fără transport public de suprafață.

După cum se știe, liderul de sindicat a fost forțat să demisioneze din PSD și din funcția de consilier general. Mulți șoferi au conștientizat că li se vor diminua veniturile, iar unii dintre ei își vor pierde locurile de muncă.

”Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat marţi Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti va continua demersurile pentru ca problemele șoferilor STB să fie rezolvate.

După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala, angajaţii au înţeles ca nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de bucureşteni, a declarat, marţi, pentru Agerpres, directorul general al STB, Adrian Criţ, El a spus că la ora 7:00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieşit în traseu, conform graficului de transport.

”După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala şi a provocat daune financiare masive Societăţii de Transport Bucureşti, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de cetăţenii din zona metropolitană Bucureşti-Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă. Angajaţii noştri au înţeles că trebuie să respecte legea şi cetăţeanul”, a subliniat şeful STB.

Reprezentanții sindicatului care nu au respectat hotărârile instanței s-au ales cu plângeri penale, iar șoferii care au refuzat să lucreze sunt cercetați disciplinar, de la caz la caz. Cei care au refuzat să muncească timp de trei zile vor fi dați afară. De altfel, conducerea STB a publicat un anunț prin care anunță că angajază șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.