Acasă Anchete Grevă la STB după modelul ceferiștilor/Liderul de sindicat este și consilier general

Grevă la STB după modelul ceferiștilor/Liderul de sindicat este și consilier general

DISTRIBUIȚI

163129 – 20012022 – După modelul mecanicilor de locomotive, angajații STB au refuzat să iasă joi dimineață pe traseu organizând un așa-zis protest spontan. Ei cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă.

1.450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze, iar directorul STB acuză liderii de sindicat că au interese ascunse și amenință cu plângeri penale.

Din cauza paralizării transportului public, prețurile serviciilor de car sharing au crescut și de trei-patru ori pe unele rute, joi dimineață, iar harta waze s-a înroșit.

Participanții cer, printre altele, demisia directorului general.

Adrian Criț, șeful STB, spune că acest lucru din păcate a fost posibil din cauza unor lideri sindicali care au vrut să speculeze. ”Angajații noștri au un contract colectiv de muncă valabil. Au drepturile respectate și trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de soicetate și utilizatori. Am preluat acest mandat pentru a eficientiza transportul. E vizibil acest aspect. Vehiculele respectă programul, sunt mai curate. Condițiile de muncă încep să fie îmbunătățite. Suntem deschiși dialogului, pe care să îl purtăm onest, cu reprezentanții sindicatului, dacă își doresc acest lucru. Bucureștenii nu trebuie să sufere. Orice discuție poate fi purtată pe baza contractului colectiv de muncă. Incompatibilitățile în care se află liderul de sindicat în această perioadă, cu mari afaceri în care acesta este implicat în calitate de consilier general, respectiv lider de sindicat, inclusiv prin STB prin trei furnizori de casă, acest lucru trebuie să înceteze. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ această societate. Este o incompatiblitate crasă să fii șef de bază și lider de sindicat. Această grevă este ilegală. De pe surse deschise, există documente care vor sta la baza unei plângeri penale ce va fi îndreptată împotriva unor lideri care au stat la bază. Angajații sunt manipulați. În dimineața aceasta, la ora 8, în oră de vârf, trebuiau să circule 1450 de vehicule, tranvaie, autobuze, troleibuze. Acum circulă doar concurența noastră, care știe să eficientizeze. Aceasta nu este o grevă cum spune domnul Petrariu ivită din senin, aceasta este o grevă ilegală, în condiții de pandemie, trebuia să scoată cel puțin o treime din parc. O să am o întâlnire cu reprezentanții municipalității și vom încerca să discutăm cu angajații. E clar că unii angajați vor să iasă pe traseu, e clar că nu sunt lăsați de alți angajați. Domnul Petrariu va urma calea domnului Rădoi. Acest lider sindical e și politician, e și acționar, e și membru în consiliul general. Incompatibilitățile respective vor fi scoase în evidență. Cineva finanțează acest lucru. Cineva trebuie să se sesizeze”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.